[O1] jakie bębny???

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucfud
    Classic
    • 2010
    • 20

[O1] jakie bębny???

Dzięki za odpowiedzi. W weekend jak znajde chwile czasu posprawdzam jesze raz kable w drzwiach i czytajac posty 4tech'a natchneło mnie że na chwilę przed awarią zmieniłem radio. Może ono powoduje że sterowniki widza że tak jakby ktoś był w środku i nie zamykają tylko drzwi kierowcy. Nie chce mi się wyciągać radia bo mam poklejoną ramkę i mam pytanie czy starczy jak wyciągnę bezpiecznik od radia czy cale radio?
  • mustang
    Classic
    • 2009
    • 16

[O1] jakie bębny???

witam. jakie bębny warto zamontować na tylną oś biorąc pod uwagę zamienniki? czy są jakieś które godnie mogą zastąpić oryginał? chodzi mi o konkretnych producentów. z góry dzięki za podpowiedzi
    mustang

Komentarz

• Meta
      Drive
      • 2008
      • 42

Przyłączam się do pytania !
      Planuję wymienić swoje NOWE ! tak NOWE... które są bublami jakich mało. Są żle spasowane i grzeją się masakrycznie... jeden już nawet wymieniłem na STARY bo raz mi zblokowało całkowicie koło...

Były to firmy VIKA! Nie POLECAM !

ps : dodam że na początku podejrzewałem usterkę czego innego i wymieniałem nawet szczęki bo nigdy bym nie pomyślał że nowe bębny mogą robić takie problemy...
      " Być zwyciężonym i nie ulec, to zwycięstwo.
      Zwyciężyć i usiąść na laurach to klęska... " - J. Piłsudski

Komentarz

• Remark
        Ambiente
        • 2010
        • 108

Zamieszczone przez mustang
        czy są jakieś które godnie mogą zastąpić oryginał? chodzi mi o konkretnych producentów

Witam.

Aż dziw, iż do tej pory nie posypała się lawina propozycji ... zapewne zdążyłeś już wymienić - ja w swojej dość rozbudowanej " flocie służbowo- rodzinnej" testowałem wyroby przeróżnych producentów ( BOSCH , ATE , BREMBO , JURID , ZIMMERMANN , FERODO i inne niskobudżetowe )

Cóż mogę powiedzieć , nie zawsze marka (firma) gwarantuje zadowalającą jakość ostatnio to taka trochę loteria za zbyt wysoką cenę.

Rozsądne rozwiązanie możesz znaleźć np. tu: http://www.mikoda.pl/ zjeździłem parę kompletów i "sprawują się godnie" odpowiednia twardość, dobrze wyważone i wyrób jak najbardziej krajowy , jest to moja opinia i wysoce prawdopodobne że wielu użytkowników ma odmienną.

Oczywiście że bezpieczeństwo jazdy jest bezcenne , i dlatego warto wypośrodkować : marketing - jakość - cena , jeżeli tarcza lub bęben hamulcowy sprawują się poprawnie przez 50 tys.km. to po tym przebiegu rozstaję się z nimi bez żalu..

Pozdrawiam.

Komentarz

• mariuszlasko
          Classic
          • 2008
          • 5

witam, potrzebuję bębny hamulcowe do Octavii 1,9 TDI 1999 rok silnik AGR, nie takie na jeden sezon, proszę o podanie jakie macie w ofercie, oczywiście z ceną

Komentarz

• Biszczu
            RS
            • 2011
            • 5567

mariuszlasko, nie ten temat
            "Denerwowanie się to zemsta na własnym zdrowiu za głupotę innych"

Komentarz

Pracuję...