Dzięki za odpowiedzi. W weekend jak znajde chwile czasu posprawdzam jesze raz kable w drzwiach i czytajac posty 4tech'a natchneło mnie że na chwilę przed awarią zmieniłem radio. Może ono powoduje że sterowniki widza że tak jakby ktoś był w środku i nie zamykają tylko drzwi kierowcy. Nie chce mi się wyciągać radia bo mam poklejoną ramkę i mam pytanie czy starczy jak wyciągnę bezpiecznik od radia czy cale radio?
[O1] jakie bębny???
Zwiń
X
-
Przyłączam się do pytania !
Planuję wymienić swoje NOWE ! tak NOWE... które są bublami jakich mało. Są żle spasowane i grzeją się masakrycznie... jeden już nawet wymieniłem na STARY bo raz mi zblokowało całkowicie koło...
Były to firmy VIKA! Nie POLECAM !
ps : dodam że na początku podejrzewałem usterkę czego innego i wymieniałem nawet szczęki bo nigdy bym nie pomyślał że nowe bębny mogą robić takie problemy..." Być zwyciężonym i nie ulec, to zwycięstwo.
Zwyciężyć i usiąść na laurach to klęska... " - J. Piłsudski
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mustangczy są jakieś które godnie mogą zastąpić oryginał? chodzi mi o konkretnych producentów
Witam.
Aż dziw, iż do tej pory nie posypała się lawina propozycji ... zapewne zdążyłeś już wymienić - ja w swojej dość rozbudowanej " flocie służbowo- rodzinnej" testowałem wyroby przeróżnych producentów ( BOSCH , ATE , BREMBO , JURID , ZIMMERMANN , FERODO i inne niskobudżetowe )
Cóż mogę powiedzieć , nie zawsze marka (firma) gwarantuje zadowalającą jakość ostatnio to taka trochę loteria za zbyt wysoką cenę.
Rozsądne rozwiązanie możesz znaleźć np. tu: http://www.mikoda.pl/ zjeździłem parę kompletów i "sprawują się godnie" odpowiednia twardość, dobrze wyważone i wyrób jak najbardziej krajowy , jest to moja opinia i wysoce prawdopodobne że wielu użytkowników ma odmienną.
Oczywiście że bezpieczeństwo jazdy jest bezcenne , i dlatego warto wypośrodkować : marketing - jakość - cena , jeżeli tarcza lub bęben hamulcowy sprawują się poprawnie przez 50 tys.km. to po tym przebiegu rozstaję się z nimi bez żalu..
Pozdrawiam.
Komentarz
-
Komentarz